Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A 2016/2017. tanév eredményei

Bizonyítványosztás után

Június 20-án tartottuk a Csokonai Általános Iskola tanévzáró ünnepélyét, mely 122 diákunknak a vakáció kezdetét jelentette.

Tanulmányi és versenyeredményekben egyaránt nagyon sikeres tanévet zártunk.

Az iskola tanulmányi átlaga: 4,07; készségtárgyak nélkül: 3,84.

A legjobb átlagot elért osztályok:

  • alsó tagozat: 3. osztály - átlag: 4,41
  • felső tagozat: 8. osztály - átlag: 4,41

Kitűnő tanulóink száma: 16 fő

1. osztály: Bakulár Enéh Boróka, Baráth Barnabás, Cseke Lili, Juhász Lana, Kun Szabolcs, Polhammer Kristóf, Talabér Csenge Anna

3. osztály: Horváth Dániel László, Mócz Friderika Dorka, Szépfi Hanna Flóra

4. osztály: Balogh Máté Bence, Takács Zalán, Talabér Levente Gábor

5. osztály: Karasz Janka

8. osztály: Illés Enikő, Ollé Emese

Ebben a tanévben iskolai szinten mesemondó, meseíró, meseillusztrációs rajz-, helyesírási, szavaló és népdaléneklési versenyt szerveztünk az iskolában, ezeken kívül nagyon sok járási, megyei és országos megmérettetésre került sor, melyeken tanítványaink remek helyezéseket értek el alsó és felső tagozatban egyaránt.

Az alsó tagozat legjobb eredményei

Bolyai Matematika Verseny megyei forduló:

A Tatán megrendezett versenyen harmadik osztályos csapataink nagyon szépen szerepeltek. A legjobb eredményt a harmadikosok csapatai érték el.

Az ötvennégy csapat közül egyik csapatuk – a Legjobbak - 12., másik csapatuk - a Számok urai - 16. helyezett lett a főleg városi iskolásokból álló tanulók között.

A „Legjobbak” csapata: Galambos Bence Csegő, Gölöncsér Barbara, Horváth Csenge Napsugár, Nagy Fanni Kata

A „Számok urai” csapata: Horváth Dániel László, Horváth László Máté, Mócz Friderika Dorka, Szépfi Hanna Flóra

MATATA-túra (Természettudományok és matematika a természetben) verseny:

A részvevőknek a tatai Cseke-tó környékén egy térkép segítségével kell eligazodni a verseny állomásai között, melyeken érdekes matematikai feladatokat kellett megoldaniuk.

A versenyen első helyezett lett negyedik osztályos csapatunk, melynek tagjai Balogh Máté Bence, Füredi Tamás, Takács Zalán és Talabér Levente Gábor voltak.

Bolyai Anyanyelvi Verseny megyei forduló:

A versenyen a legjobb helyezést negyedik osztályos csapatunk érte el, az induló ötvennégy csapat között 11. helyezettek lettek.

A csapat tagjai: Balogh Máté Bence, Pócsmegyeri Petra, Takács Zalán, Talabér Levente Gábor.

Bendegúz Nyelvész Verseny:

A Komáromban megtartott megyei fordulón nagy örömünkre a harmadikos Horváth Dániel László 10. helyezett lett, a negyedikes Talabér Levente Gábor pedig első helyen végzett.

Levente így képviselhette megyénket a verseny Szegeden megtartott országos döntőjén, ahol huszonharmadik lett. Ez nagyon szép eredmény, hiszen korosztályában 2920 tanuló indult a megmérettetésen.

Kistérségi olvasás-szövegértési verseny:

Eredmények osztályonként:

1. osztály: Bakulár Enéh Boróka 9. helyezett, Juhász Lana 11. helyezett

2. osztály: Bihacker Balázs 8. helyezett, Galambos Gréta Panna 11. helyezett

3. osztály: Horváth Dániel László 5. helyezett, Galambos Bence Csegő 12. helyezett

4. osztály: Balogh Máté Bence 6. helyen végzett.

Kistérségi Levelezős Környezetismereti Verseny feladatlapjai és a tatai forduló eredménye alapján a legjobb helyezést Baráth Barnabás 1. osztályos tanuló érte el, hatodik lett a közel száz versenyző között.

Ugyanennek a versenynek a Kreatív munkák kategóriájában Nádasdi Kamilla Szellő 1. osztályos tanuló első, Szépfi Hanna Flóra 3. osztályos tanuló harmadik helyezett lett.

A levelezős matematika versenyen Talabér Levente Gábor teljesített a legjobban, ő vehetett részt a matematika jutalomtábor munkájában.

Bendegúz Akadémia Tudásbajnokság levelezős tanulmányi verseny:

A versenyen főleg második és harmadik osztályos tanulóink indultak, eredményeik:

Szövegértésből a másodikos Lakatos Nikolett a kilencedik, osztálytársa Dégen Botond Baltazár a tizedik, a negyedikes Horváth Dániel László szintén a tizedik helyen végzett.

Matematikából a harmadikos Horváth Dániel László a nyolcadik, osztálytársai Szépfi Hanna Flóra és Galambos Bence Csegő a tizenkettedik és huszonkettedik helyezettek lettek.

Környezetismeretből a másodikos Galambos Gréta Panna a negyedik, a negyedikes Galambos Bence Csegő a nyolcadik és osztálytársa Szépfi Hanna Flóra a tizenharmadik lett.

A Tatán megrendezett járási népdaléneklési versenyen is büszkélkedhettünk, Bocsi Ramóna negyedik osztályos tanulónk arany fokozatot kapott.

A felső tagozat legjobb eredményei

Zrínyi matematika verseny:

Tanulóink a versenyben ügyesen szerepeltek. Iskolánkból Horváth Levente Zétény ötödik osztályos tanuló szerepelt a legeredményesebben, a közel kettőszáz tanuló között 27. helyezett lett.

MATATA- túra

Iskolánk felső tagozatos csapatai közül a legjobb eredményt a hatodikos és hetedikes csapatok érték el, mindkét csapat a negyedik helyen végzett korosztályában.

A 6. osztályos csapat tagjai: Basa Natália, Fischer Klaudia, Kerecsényi Sándor Ákos, Nádasdi Jázmin Éva

A 7. osztályos csapat tagjai: Dégen Adél, Kovács Kíra Szilvia, Koszti Kitti, Lévai Márton Ferenc

Simonyi Helyesírási Verseny:

A Kárpát-medencei verseny megyei döntőjében az iskolai fordulók eredményei alapján Ollé Emese nyolcadik osztályos tanuló képviselte iskolánkat, ahol 11. helyezett lett a nagyszámú versenyző között.

Járási József Attila szavalóverseny:

A Tatán megrendezett versenyen a nyolcadikos Albert Máté ezüst és osztálytársa Ollé Emese bronz minősítést kapott.

Balogh János országos környezet- és egészségvédelmi csapatverseny:

A főleg nyolcadikosokból álló versenyzők között iskolánk csapata dobogós helyezett lett, harmadik helyen végeztek a megyei megmérettetésen.

A csapat tagjai: a hatodikos Nádasdi Jázmin Éva, a hetedikes Dégen Adél és a nyolcadikos Illés Enikő.

Országos Angol Nyelvi Verseny:

A 7. és 8. osztályosoknak szervezett verseny megyei fordulójában Kecskeméti Zoltán 7. osztályos tanuló kilencedik, Illés Enikő 8. osztályos tanuló tizedik helyezett lett a megye legjobbjai között.

London Bridge Angol Nyelvi Verseny:

Az országos döntőbe három tanulónk jutott be eredményei alapján. A Budapesten megrendezett országos versenyen Illés Enikő 8. osztályos tanulónk negyedik, az ötödikes Karasz Janka tizennegyedik és a hetedikes Kecskeméti Zoltán tizenhetedik helyezést ért el.

Litterátum angol nyelvi verseny:

A neves verseny megyei döntőjébe kilenc tanulónk jutott be. Nagy örömünkre négy dobogós helyezés is született.

Első helyezettek: Nagy Lilla Krisztina 5. osztályos és Kecskeméti Zoltán 7. osztályos tanulók.

Harmadik helyezettek: Karasz Janka 5. osztályos és Illés Enikő 8. osztályos tanulók.

A megye legjobb angolosai között a többiek is nagyon szépen szerepeltek. A hetedikes Janovics Ádám és a nyolcadikos Takács Dorina negyedik, az ötödikes Darázsi Málna és a nyolcadikos Ollé Emese ötödik, és a nyolcadikos Kószás Daniella nyolcadik lett.

Középfokú angol nyelvvizsgát tett májusban nyolcadikosaink közül Illés Enikő, Kószás Daniella és Takács Dorina, és tesz a nyár folyamán Ollé Emese.

Nagyon örültünk, hogy két tanulónk a negyedikes Takács Zalán és a nyolcadikos Ollé Emese a komáromi Délibáb Színház színjátszó csoport tagjaként ért el sikereket. A megyei színjátszó fesztiválon csoportjaik ezüst és aranyérmet szereztek. A megyei első helyezett csoport tagjaként Ollé Emese részt vehetett a Pécsen rendezett Weöres Sándor Országos Színjátszó Fesztiválon.

Sporteredmények

A tanévben több kistérségi, területi sportversenyen is ügyeskedtek tanulóink.

A tatai mezei futóversenyek legjobb eredményét ősszel és tavasszal is a harmadikos Galambos Bence Csegő mondhatja magáénak, aki a népes mezőnyben második, majd negyedik helyezett lett.

A harmadik-negyedik osztályos tanulóinkból álló csapatunk harmadik helyezett lett az őszi Tatán megrendezett kistérségi kidobós bajnokságon.

A szintén Tatán megrendezett atlétikai versenyen felső tagozatos fiúcsapatunk 4. helyen végzett. Ugyanitt a legjobb egyéni eredményt az ötödikes Kószás Lea érte el 9. helyezésével.

A tornatermünkben tartott I. kistérségi kölyökatlétika versenyen is örülhettünk, hiszen iskolánk csapata második helyezett lett.

Sakk-körünk egyre népszerűbb a gyerekek között, a szakkörre átlagosan tizennyolc tanuló jár. Közülük a legkiemelkedőbb teljesítményt az első osztályos Kun Szabolcs nyújtotta, aki a házi bajnokságokat többször megnyerte, és területi sakkversenyeken is – többek között a XXV. Bábolnai Sakkfesztivál és a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság – dobogóra állhatott.

Több tanítványunk iskolán kívüli sportegyesület, szakosztály tagja. Az ottani tevékenységükben is kiemelkedő sikereket értek el:

Takács Zalán negyedik osztályos tanulónk a tatai Megalódusz SE Tájfutó Szakosztály tagjaként tájfutásban jeleskedett, a Csákberényen megrendezett országos tájfutó versenyen kiemelkedő helyen végzett.

Nagy Lilla Krisztina ötödik osztályos tanulónk az esztergomi kick-boksz versenyen első helyezett lett a lányok között. Lilla az iskolai kick-boksz csoport tagja.

Czintos Tamás 5. osztályos és Czintos Ákos 7. osztályos tanulóink a karate sportági megmérettetéseken rendszeresen az élvonalban szerepelt. Mindkét fiú a tatai Renmei SE Karate Sportegyesület tagja.

Az ötödikes Horváth Levente Zétény és a hetedikes Herczeg Martin Bence az OMS-Tata Iron Trade Vívóegyesület versenyzőjeként vívásban jeleskedett.

Polhammer Zoltán hetedik osztályos tanuló az országos gokart versenyeken ért el sikereket. A sikeres tanulmányok mellett tanulóink számtalan közösségi programon vettek részt, több alkalommal szerepeltek a községi rendezvényeken.

A 2016/2017. tanév az iskola életében történelmi jelentőségű év volt, hiszen most teljesült az egyik legnagyobb álmunk, a tornaterem építése és átadása. A terem kiváló helyszíne a mindennapos testnevelés és egyéb sportfoglalkozások mellett a közösségi rendezvényeknek is, mely a ballagási és tanévzáró ünnepségeknél be is bizonyosodott.

A mögöttünk álló tanévben a tornatermi fejlesztésen kívül is gazdagodott az intézmény.

Az őszi időszakban 75 tanulói székkel és 25 tanulói asztallal bővült iskolabútor-készletünk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tatai tankerülete és a Tatai Környezetvédelmi Zrt. segítségével 900 000 Ft értékben.

A téli időszakban irodai eszközöket, tan- és sporteszközöket vásároltunk 600 000 Ft értékben, a Tatabányai Tankerületi Központ támogatásával.

Dunaalmás Község Önkormányzata 500 000 Ft-tal járult hozzá a tanév végi kirándulásokhoz és tanulók jutalmazásához.

A Szülői Munkaközösség a karácsonyi ünnepélyen tanulóinkat egységes iskolai nyakkendővel, gyermeknapon kulaccsal és pizzával lepte meg.

Az iskola programjaihoz rengeteg segítséget kaptunk a szülőktől, a Szülői Munkaközösségtől, a Dunaalmásért Alapítványtól, Vidovszky Ferenctől, a Maros házaspártól és Dunaalmás Község Önkormányzatától.

Horváth Anikó ig.